Avocado snijden

Ofwel een avocado schillen en ontpitten. Ik heb wel even moeten zoeken om een manier te vinden hoe ik best een avocado verwerk. In een kookboek speciaal voor mensen die na beroerte nog willen koken, staat dat totaal niet uitgelegd. Daardoor ben ik eigenlijk op het idee gekomen voor deze blog ūüėČ .

Wat heb je nodig?

 • Snijplank met pinnen
 • Rijpe avocado
 • Scherp mes

Hiervoor gebruik je best een rijpe avocado, want met een te onrijpe avocado gaat het niet gemakkelijk met √©√©n hand (lees: praktisch onmogelijk). 

Maar hoe weet je nu of een avocado rijp is? 

Door er zachtjes in te nijpen en te voelen of die al wat zacht is. Als hij nog te hard aanvoelt, is hij waarschijnlijk nog niet rijp genoeg. Voelt hij te zacht aan, dan is hij waarschijnlijk overrijp.

En dan kan je het steeltje proberen aan de bovenkant uit trekken, en dat vind ik de beste manier om te weten hoe rijp de avocado is.  

 • Als dat niet gemakkelijk gaat, dan is hij nog niet rijp genoeg.
 • Gaat dat gemakkelijk en is het kuiltje daaronder groen dan heb je de perfecte avocado vast om hem √©√©nhandig te kunnen verwerken!
 • Is het kuiltje daaronder bruin, dan is hij te rijp en is het ook niet meer gemakkelijk.

Hoe doe je het?

Prik eerst de avocado stevig vast op de snijplank met pinnen.  Daarna snijd je van het topje (waar het steeltje zat) tot de onderkant van de avocado.

Daarna prik je dat avocado langs de andere kant stevig vast. Dus op de kant waar je net in gesneden hebt. Hier snij je weer van het topje naar de onderkant.

Vervolgens prik je de avocado vast op de snijplank zodat de insnijdingen rondom lopen. Zodat je op die manier de twee helften avocado kan scheiden, door aan de bovenste helft te draaien. 

De pit haal je er ofwel uit met de hand, ofwel door er met een mes in te snijden/hakken en het met je mes er uit te draaien.

Als je avocado rijp genoeg is kan je het vruchtvlees met één hand uit pellen. Is dat niet het geval, dan kan je het eruit snijden, vastgeprikt op je snijplank.

Veel succes!

2 gedachten over “Avocado snijden

 1. Hoi Majken, wat een goed blog heb je! Ik heb al veel van je geleerd.
  Een tip voor het ontpitten van een avocado, naar aanleiding van iets wat ik laatst las (veel verwondingen bij mensen die met een mes de pit eruit willen halen): gebruik een lepel om de pit eruit te wippen. Dat is veiliger dan met een mes.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s