Update

Hey iedereen!

Ik wil jullie graag even een update geven hoe het nog verder gaat met mij. Want ik heb al even niks nieuws meer gepost. 

In juli was de eerste keer in meer dan een jaar tijd dat ik twee weken niet naar de kine ben gegaan. Dat was net in die warmste weken. En hitte is niet goed voor mij, dat heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Ik kon er vroeger al niet zo goed tegen, maar nu is dat nog een pak verergerd. Als ik dan achter mijn computer zat in die hitte, kon ik me heel moeilijk concentreren op wat ik aan het doen was. Elke inspanning was toen eigenlijk teveel.

Na die twee weken kwam ook het besef dat ik een aantal dingen niet meer ga kunnen en dat ik altijd kine zal blijven nodig hebben. En dat was zwaar, en dat is het nog steeds. Mijn neurologe zei me dat het een rouwproces is, een afscheid van de oude Majken en haar oud lichaam. En dat heeft tijd nodig. 

Ik was in die periode ook heel hard aan het focussen op de dingen die ik niet meer kon, in plaats van de dingen die ik kan. Ik heb in de laatste vier maanden terug leren fietsen, op een gewone fiets, met mijn éénhandige rolstoel leren drempels nemen, leren autorijden en ik heb terug mijn rijbewijs gekregen. Mijn stappatroon is ook een pak beter dan 4 maanden geleden en mijn hand is een beetje functioneler geworden (na botox inspuitingen in mijn biceps en in mijn onderarm). Mijn buikspieren, beenspieren, armspieren… zijn ook aan het aansterken. En ik stap nu ook volledig zonder kruk. Als ik moe word, is mijn stappatroon toch niet goed en dan zit ik mijn liever in mijn rolstoel dan slecht te stappen. En dat zijn enkel de grote dingen.

En dan had ik mijn rijlessen: tien uur om met een automaat te leren rijden met de gaspedaal aan de linkerkant en een bol op het stuur. Telkens in blokken van twee uur gedurende vijf dagen. Dat was heel vermoeiend, en heel intensief. Maar het heeft geloond: ik heb mijn rijbewijs terug! 

Ik heb geen eigen wagen, ik heb altijd geleased via het bedrijf waar ik werk. Dus ik moest mij een wagen aankopen. En dat heeft ook wel heel wat voeten in de aarde gehad: de koffer moet groot genoeg zijn voor mijn rolstoel, ik wil dodehoeksensoren, de auto moet comfortabel zitten, het moet een automaat zijn, hij moet hoog genoeg zijn dat ik er gemakkelijk in en uit kan stappen, hij moet betaalbaar zijn en hij moet vooral veilig zijn, ik moet er mijn veilig in voelen. En dan nog de paperassen die erbij komen kijken voor de aanpassingen en de aankoop. Het was een heel gedoe, maar ik heb uiteindelijk een auto gevonden! Ik hoop hem binnen een maand te hebben, met alle aanpassingen gebeurd. En dan heb ik eindelijk dat stuk van mijn vrijheid terug, en ben ik minder afhankelijk van anderen.

Ik heb in tussentijd wel recepten gemaakt en foto’s van alles genomen, en nu ga ik ze een voor een allemaal op mijn site zetten 🙂 . Want ik haal heel veel voldoening en ontspanning uit mijn blog, en dat heb ik gemist.

Jullie kunnen weer veel recepten verwachten, beloofd! 😉

En voor mijn lotgenoten: Het is ok om eens een wat mindere dag of periode te hebben. Dan apprecieer je de betere dagen des te meer!

Majken

Streetart by Banksy

Een gedachte over “Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s