Pasta scampi met tapenade

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

 • 20-30 rauwe scampi (afhankelijk van de grootte) uit de diepvries, al gepeld en ontdarmd
 • 150 g cappellini

Voor  de tapenade

 • 4 tomaten
 • 4 teentjes knoflook
 • 20 olijven zonder pit (ik heb groene gebruikt, maar zwarte kunnen ook)
 • 50 g pijnboompitten
 • 2 tl ras el hanout
 • een scheutje citroensap
 • peper en zout

En voor de rest?

 • Een keukenrobot
 • Aidapt opener pot geschikt voor eenhandig gebruik of een Jarkey

Bereidingstijd?

30 minuten

Hoe maak je het?

Spoel de scampi even af, zodat ze niet meer aan elkaar plakken en dep ze droog met wat keukenpapier. Leg ze op een bord en strooi wat peper en zout over.

Om de  tapenade te maken, snij je eerst de tomaten in grote stukken en verwijder je het kroontje. 
Tip: Als je dat éénhandig wil doen, gebruik je best géén snijplank met pinnen. Je legt de tomaat met het kroontje op de snijplank. Met een scherp mes snij je de tomaat eerst bijna half door, zodat je langs het kroontje uitkomt. Dan leg je hem op de gesneden kant, doe je dat nog 2 keer. En dan kan je het kroontje er zo uit snijden.

Dan pel je de knoflook en snij je die ook in grove stukken. Als de pel er niet gemakkelijk van komt, dan kan je een knoflook peller gebruiken.

Ik heb olijven uit een bokaal gebruikt, die houden wat langer bij. Als je, net als ik, het deksel er niet goed af krijgt, steek je mes in het deksel en dan opent de pot veel gemakkelijker!

Doe dan de tomaten, de knoflook en de olijven in de keukenrobot, samen met pijnboompitten, de ras el hanout, het citroensap, en wat peper en zout.  Blend de tapenade tot je een dikke saus krijgt, met nog wat structuur (dus  zeker niet te lang blenden).

Doe al de tapenade vervolgens in een grote pan, en bak die een kwartiertje aan.

Zet ondertussen water op voor de pasta te koken. Als je één hand niet zo goed kunt gebruiken, zet je de pot op het vuur en dan doe je daar water in, met bijvoorbeeld een waterkoker.  Als het water dan kookt, kan je er een pastapot in zetten, en dan de cappellini erin doen. 

Als je de pasta hebt in het water gedaan, dan kan je ook de  scampi aan de saus toevoegen want ze hebben ook maar 5 minuutjes nodig.  Als je andere pasta gebruikt, wacht je best nog een beetje. Je kan de scampi keren als de staart begint te kleuren aan de bovenkant. Als ze glazig zijn, dan zijn ze klaar.

Om de pasta af te gieten, haal het pasta mandje traag uit het water, want anders weegt het teveel om te kunnen tillen. 

En dan is het enkel nog dresseren, doe de pasta in een kommetje en doe er de scampi en wat extra tapenade er bovenop . Smakelijk!
Als het éénhandig wil eten, eet je ofwel met enkel een vork, ofwel gebruik je een vork en een kantelmes en snij je eerst al de sliertjes door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s