Hoe typ ik met mijn stem?

Ik heb heel veel soorten tools gebruikt en uitgetest om met mijn stem te proberen typen.

Veel van die tools hebben moeite met het correct verstaan en het typen van de tekst die ik inspreek. Zeker in het Nederlands is dat niet gemakkelijk te vinden. Ik heb ook telkens geprobeerd om super “Hollands” te spreken, maar dat ging niet veel beter 😉 . 

Uiteindelijk ben ik op de site www.speechtexter.com terechtgekomen. Deze site verstaat mij beter dan gelijk welke andere. Oké, ik moet af en toe wel iets aanpassen dat hij verkeerd verstaan heeft, maar dat ligt vooral ook aan mijn uitspraak 😉 . Je moet echt wel goed articuleren en spreekt best ook niet met een te droge mond. Ik weet daardoor niet of het voor mensen die een vorm van afasie hebben te doen zou zijn. 

 Even een voorbeeld je: in deze zin, die je nu aan het lezen bent, heb ik niets aangepast.

Het enige dat ik hier bij nog zou doen zijn twee spaties weghalen. En dan krijg je:

Even een voorbeeldje: in deze zin, die je nu aan het lezen bent, heb ik niets aangepast.

Ik vind het een super handige en simpel te gebruiken tool. Je hoeft enkel gewoon de taal in te stellen en spreken/typen maar 😎 !

Wat ik er onder andere heel handig aan vind, is dat, los van de leestekens die er al in staan, je ook je eigen leestekens er gewoon kunt inzetten.

Je kan ook op elk toestel, voorbeeld een tablet of een smartphone, de speechtexter app installeren. Ik heb het wel alleen maar op Android toestellen staan, dus ik weet niet hoe het op iOS toestellen werkt.

En vooral: de site en de apps zijn gratis 😀 !

Dat is waarom ik deze site gebruik. Als jullie een andere tool gebruiken, laat het mij zeker weten in de comments!

Hopelijk werkt deze site ook voor jou!

Een gedachte over “Hoe typ ik met mijn stem?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s