Schrijven

Ik had vroeger altijd een Bullet Journal bij, waarin ik alles bij hield van agenda tot tekeningen, van een jaar- en maand- en weekoverzicht tot één zin per dag. 

Ik ben rechtshandig en ik kan niet meer met mijn rechterhand schrijven. Ik mis schrijven echt wel. Typen of iets inspreken via SpeechTexter is toch niet hetzelfde als met een pen op papier te schrijven. 

Dus ben ik beginnen oefenen om met mijn linkerhand te kunnen schrijven. Op Instagram heb ik daarvoor inspiratie gevonden: de getallen van 1 tot en met 1000 opschrijven. Ik heb dit ondertussen al drie keer gedaan en, al zeg ik het zelf, er is verbetering zichtbaar!  Vooral de “8”en zijn uitdagend als je ze met links wil schrijven. 

Tot daar de cijfers. Om weer echt te kunnen schrijven, heb ik mij een boekje gekocht (voor het eerste of tweede leerjaar 😉 ) waar in staat hoe je de letters moet vormen. Want ook sommige letters zijn uitdagender dan andere, denk maar aan de “f”. 

Oefenschrift schrijven

Een uitdaging voor de mensen die dit lezen, en die hun twee handen kunnen gebruiken: schrijf eens het alfabet op met je niet-dominante hand 😉 .

Toen ik de letters wat onder de knie had, heb ik weer heel het alfabet opgeschreven en telkens worden gemaakt die starten met elke letter van het alfabet.

Mijn woorden van het alfabet

TIP: Als je normaal schrijft, moet je je blad met je andere hand tegenhouden, zodat het niet weg schuift. Maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend, zeker als je maar één hand hebt of kunt gebruiken. Ik heb daar iets op gevonden: je legt een antislipmat onder je blad of boekje. Dan kan je echt éénhandig schrijven!

Mijn Bullet Journal

Mijn Bullet Journal ligt een beetje schuin, op die manier kan ik het beste met links schrijven. Afhankelijk van of je met links of rechts schrijft, draai je je blad beetje scheef naar de andere kant, dat schrijft wat gemakkelijker. 

Nu kan ik weer een beetje in mijn Bullet Journal schrijven, en dat doet deugd!

Ik hoop dat jij met mijn tips ook weer wat gaat kunnen schrijven! 

Succes!

2 gedachten over “Schrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s