Aardappelen schillen

Zoals jullie wel al gemerkt zullen hebben, eet ik niet zoveel aardappelen. Als ik er eet, dan ga ik meestal voor krieltjes uit de oven. Die hoef je helemaal niet te schillen en kan je volledig gebruiken, zonder dat je ze eerst moet snijden. Op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd en afwas. 😉

Wat ik ook nog regelmatig eet, zijn zoete aardappelen. Die schillen iets moeilijker, maar je kan je evengoed ongeschild in de oven poffen. Je kan dat zelfs in de microgolfoven doen! Dat is misschien nog een idee voor een recept voor later… 😉

Als je wel aardappelen wilt schillen, hoe doe je dat dan?

Wat heb je daarvoor nodig?

  • snijplank met pinnen
  • antslipmat
  • aardappel

Ik heb gemerkt dat ik een aardappel, in tegenstelling tot een wortel, niet makkelijk met mijn rechterhand (mijn hemiplege hand) kan vasthouden om hem te schillen. Dus dan prik ik hem op een snijplank met pinnen, en schil ik hem zo. Denk er aan om de aardappel ook aan de andere kant vast te prikken. Prik hem ook vast op de smalle kant, om de topjes ook te kunnen schillen.

Dan kan je de aardappel in blokjes of schijfjes snijden, zoals je zelf wilt.

Veel succes!

Een gedachte over “Aardappelen schillen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s