Sinterklaassnack

Een gezonde en superlekkere speculaassnack! 

Dit receptje wou ik vorig jaar met Sinterklaas ook al eens posten, maar toen is het er spijtig genoeg niet van gekomen. Dus dit hadden jullie nog tegoed! 😉  Een super simpel recept met maar vier ingrediënten, ideaal om tussendoor te maken. En op te eten 🙂 . 

Wat heb je nodig? (Voor een klein potje)

  • 100 g (rauwe) cashewnoten
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel agavesiroop (of ahornsiroop)
  • 2 grote theelepels speculaaskruiden

En voor de rest?

  • bakplaat: met bakpapier of antikleef bakplaat
  • optioneel: maatcup van 15 mL of 5 mL

Bereidingstijd?

  • voorbereiding: 5 à 10 minuten
  • bereiding: 10 à 15 minuten

Hoe maak je het?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de cashewnoten in een schaaltje en voeg het zout toe.

Voeg dan 1 eetlepel agavesiroop toe. 1 eetlepel is 15 mL. Vandaar dat ik eigenlijk een maatcup van 15 mL gebruik in plaats van een eetlepel. Dat gaat veel gemakkelijker met één hand.

Voeg dan twee grote theelepels speculaaskruiden toe. Ik heb mijn maatcup van 15 mL voor ongeveer drie vierden (3/4) gevuld.

Meng de cashewnoten, het zout, de agave siroop en de speculaaskruiden goed door elkaar.

Spreid ze uit op een bakplaat, eventueel met bakpapier. Ik heb dit niet gedaan, omdat ik een antikleef bakplaat heb gebruikt.

Bereiding

Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven voor een 10 à 15 minuten. Keer de noten elke vijf minuten even om. En ga zeker niet te ver lopen, want ze durven wel eens aanbranden 😉 . Dat weet ik uit eigen ervaring 😀 .

Ik heb de timer drie keer op 5 minuten gezet, om mij eraan te helpen denken aan het keren van cashews. Tijdens de eerste 5 minuten heb mijn keuken opgeruimd. Tijdens de tweede 5 minuten heb ik mij een tas thee gezet. Tijdens de derde 5 minuten heb ik goed gekeken of de noten zeker niet te zwart werden 😉 .

Bij mij hebben ze nu een totaal van 13 minuten in de oven gezeten, maar dat hangt natuurlijk van jouw oven af.

Laat de speculaassnack afkoelen en bewaar ze in een potje. Als je ze droog en in een afgesloten pot bewaart, blijven ze een maand goed.

Snacken maar! Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s