Ontbijtmuffins met noten

In januari van dit jaar heb ik een recept gedeeld over ontbijt muffins met blauwe bessen. Deze keer zijn het ontbijt muffins met noten. Zoals jullie misschien al weten, is ontbijten niet mijn sterkste kant…  Ik weet het, het is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus zorg ik voor voldoende afwisseling in mijn ontbijtjes.

Dit recept heb ik aangepast uit een bundel van mijn diëtiste. Omdat ik door mijn herseninfarct, en de daarbij bijhorende restletsels, mijn spieren anders gebruik of niet meer gebruik, wist ik niet meer hoe ik goed moest eten. Om er toch voor te zorgen dat mijn spieren niet verder afsterven en mijn lichaam goed te voeden met de juiste brandstoffen, had ik nood aan professioneel advies. 

Met een bang hartje ben ik dan terug gegaan naar mijn diëtiste, Lotte De Clercq. Samen met haar en ben ik weer op pad gegaan om en goed maaltijdplan voor mij te maken en om mij weer wat beter in mijn vel te laten voelen. 

Dit volledig terzijde 😉 

Ik heb voor mijn muffins boekweitvlokken gebruikt, maar je kan altijd ook havervlokken gebruiken.

Je kan de muffins achteraf ook invriezen. Dat is super handig voor als je geen inspiratie hebt of heel snel moet ontbijten. Eén minuutje in de microgolf en ze zijn weer perfect warm. Met een beetje fruit  en yoghurt erbij heb je een volwaardig ontbijt.

Wat heb je nodig? (Voor 9 muffins)

De ingrediënten
 • 150 gram havermoutvlokken of boekweitvlokken
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eieren
 • 200 milliliter sojamelk
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 30 gram hazelnoten
 • 30 gram amandelnoten
 • een snufje zout
 • een snufje kaneel

En voor de rest?

De hulpmiddelen
 • maatbeker
 • antislipmat of Staybowlizer (de uitleg hierover vind je terug in het recept Chill Bread)
 • bakplaat voor muffins
 • muffinvormpjes. Ik heb siliconen muffinvormpjes gebruikt
 • een ijsschep
 • een cutter

Optioneel:

 • een glas
 • een aardappelstamper

Bereidingstijd?

 • voorbereiding: 15 minuten
 • bereiding: 22 minuten in de oven

Hoe maak je het?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. 

Prak de banaan met een aardappelstamper in een kom. 

Prak de banaan met een aardappelstamper. Weeg 150 g havervlokken af. Meet 200 mL sojamelk af. Breek de eieren in een glas.

Breek de eieren in een glas. Zo heb je een glazen rand om ze op te breken en kan je eventuele eierschalen er terug uit vissen ;-). Kluts ze met een vork wat los in het glas.

Prak de banaan met een aardappelstamper. Weeg 150 g havervlokken af. Meet 200 mL sojamelk af. Breek de eieren in een glas.

Doe bij de banaan de boekweitvlokken of havervlokken, de eieren, de sojamelk, het kaneel, het zout en het bakpoeder. Meng het deeg heel goed met een grote lepel.

Doe de noten in een cutter of keukenmachine en hak ze grof. 

Hak de noten grof.

Meng de noten ook onder het beslag.

Zet de muffinvormpjes in de muffin bakplaat. Schep er met een ijsschep het deeg in, tot de muffinvormpjes voor ongeveer 2/3 zijn gevuld. 

Schep met een ijsschep het deeg in de muffinvormen.

Bereiding

Bak de muffins voor 22 minuten in de voorverwarmde oven.

Als ze gaar zijn, laat je ze verder afkoelen op een taartrooster.

Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Smakelijk!

Ontbijtmuffins met noten met één hand gemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s