Pastasalade

Dit is een ideaal meal prep gerechtje! Steek alles in afgesloten potten en dan kan je dat gemakkelijk vier dagen bijhouden. Ik maak zoiets normaal op een zondag, en dan heb ik er gedurende de week er geen werk meer aan. Wat keihandig is, aangezien ik nog altijd aan het revalideren ben. Maar vroeger, toen ik nog kon werken, was dat ook superhandig. 🙂

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

Voor de pastasalade

 • 1 komkommer
 • 2 rode paprika’s
 • 600 g gekleurde kerstomaatjes
 • 100 g jonge spinazie
 • 20 zwarte olijven
 • 2 bollen mozzarella
 • 240 gram fusilli of andere korte pasta
 • 5 tl rode pesto
 • olijfolie
 • peper 
 • zout 
 • 0,5 tl cayennepeper
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • een paar blaadjes verse basilicum 

En voor de rest?

 • snijplank met pinnen
 • eventueel een Nicer Dicer
 • 4 afsluitbare potten

Bereidingstijd?

30 minuten + 5 minuten afwerken

Hoe maak je het?

Zet eerst en vooral water op voor de pasta. Doe, wanneer het water kookt, er een beetje zout in. Kook de pasta al dente in een pasta mandje. Wanneer je het wilt afgieten, haal je het pasta mandje traag uit de pot met heet water, op die manier weegt hij niet teveel. Giet er een ruime hoeveelheid koud water over.  Doe de pasta in een pot met deksel en meng er een klein scheutje olijfolie door, dan plakt hij niet teveel aan elkaar. Zet hem zo in de ijskast.

Tussendoor kan je dan al beginnen aan je groentjes. Prik de paprika vast op je snijplank, met steel naar boven gericht, en snij er dan de vier kanten af. Haal hem van de pinnen, zodat je de onderkant er ook kunt afsnijden. (We gaan voor weinig mogelijk afval!) Dan prik je de kanten er weer op, met de schil naar boven, zodat je er makkelijker door kan snijden, en snij je ze in blokjes. Ik gebruik liever een Nicer Dicer, dat gaat wat sneller. Daar leg je de schil best naar beneden op de meisjes.

Als je de twee paprika’s hebt gesneden, kan je overgaan naar de komkommer. Die prik je vast op de snijplank en snij je volledig door. Daarna prik je een helft terug op de snijplank en snij je die nog eens volledig door. Die haal je niet van de pinnen, zodat je daar makkelijk partjes van kan snijden.

Doe de paprika’s, de komkommer, de kerstomaatjes, en olijven in een tweede pot met deksel, en zet die ook in de ijskast.

Steek de spinazie in aparte pot ook in de ijskast, dan wordt hij niet wak van het vocht van de andere groenten.

Als laatste snij je de mozzarella en kleine blokjes. Ik heb dat niet met de Nicer Dicer gedaan, omdat ik vind dat dat niet per se sneller gaat dan het gewoon te snijden.
De mozzarella prik je eerst vast zoals op de foto en snij je eerst zo door, dan worden je blokjes niet te groot. Daarna neem je ze van de pinnen, en snij je ze in blokjes.

De mozzarella stop je in een laatste potje, en die kruid je die met peper, zout, een halve theelepel cayennepeper en een theelepel gedroogde basilicum.  Dan kan je laatste potje ook in de ijskast.

Als het dan tijd is om de pastasalade op te eten, moet je het alleen nog afwerken en dat doe je zo: verdeel de spinazie over vier kommen, of de helft twee kommen en hou de andere helft bij tot een volgende dag. Ik doe dat zo, want we zijn met ons twee. 😉 Meng de pesto onder de pasta, en verdeel die ook over de kommen. Doe er dan een grote hoeveelheid van de groenten bij. Als je over hebt, kan je die op een later moment ook nog opeten met wat kruiden en/of een beetje pesto. Een gezonde snack. 😉  Nu kan je best alles nog eens kruiden met wat peper en zout. Doe als laatste de mozzarella er bij en werk af met wat verse basilicum. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s