Kleurrijke wraps

Dit is één van mijn lievelingsgerechtjes! Ik maak dit zeker elke maand als lunch of als avondeten. Het is ook een diepvries vriendelijk gerecht, en dat maakt het een ideale oplossing als je weinig of geen tijd hebt en toch gezond wilt eten.  Ik heb het wat lichter gehouden door slabladeren te gebruiken als wrap, maar je kan natuurlijk ook volkoren wraps gebruiken. Of je kan de wraps gewoon weglaten, de vulling op zich is ook heel lekker!

Wat heb je nodig? (Voor 4-6 personen)

 • 1 grote ui
 • 2 rode paprika’s
 • 2 courgettes
 • 500 gram champignons
 • 2 tl kokosolie
 • 3 kleine blikjes tomatenpuree
 • 1 groentebouillonblokje
 • 5 tenen knoflook
 • 1 klein blikje zoete mais
 • 1 groot blik kikkererwten
 • 180 gr tofu gehakt
 • 2 tl esdoornsiroop (of honing, agave of ahornsiroop, als je dat niet in huis hebt)
 • 2 tl komijnpoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • grote bladeren (ijsberg)sla (of volkoren wraps)

En voor de rest? 

 • snijplank met pinnen
 • multi opener
 • antislipmat
 • eventueel Nicer Dicer

Bereidingstijd?

30 minuten

Hoe maak je het?

Voorbereiding

Doe eerst met je multi opener alle blikken open, dan ben je daar al vanaf! 😉 Laat dan zowel de kikkererwten als de mais uitlekken in een vergiet. Dat mag in hetzelfde vergiet zijn, want je gebruikt ze toch tegelijkertijd.

Daarna snij je de ui, paprika, courgette en champignons in kleine stukjes.

Ui

Om de ui te snijden, steek je die op een snijplank met pinnetjes, en snij je eerst het hoedje eraf.  Daarna snij je die volledig midden door, zoals op de foto. Vervolgens prik je één van de twee helften terug op de snijplank, en die snij je terug middendoor. Dan kan je de pel van de ui er gemakkelijk afhalen. Als de pel eraf is, prik je de ui terug op je snijplank, en kan je die gemakkelijk in kleine stukjes snijden. Doe de ui in een apart kommetje.

Paprika

De paprika steek je ook op een snijplank met pinnen, met het hoedje naar boven.  Vervolgens snij je er alle zijkanten van, en dan kan je gemakkelijk het hoedje en de zaadlijsten eruit nemen, zoals op de foto’s. Die snij je dan in stukjes op de snijplank, of je steekt ze in een Nicer Dicer.

Courgette 

Die prik je ook vast op je snijplank en die snij je in plakjes en dan in blokjes. Of je kan de plakjes ook in de Nicer Dicer steken.

Champignons

Hoe je het beste éénhandig de champignons kan snijden vind je hier.

Nu zijn alle groenten gesneden! 😎

Tomatenmengsel

Doe dan 8 eetlepels water, de tomatenpuree en het bouillonblokje in een kommetje, knijp hierover de knoflooktenen uit en roer met een lepeltje door mekaar. 

Het resultaat van de voorbereiding. Links de kikkererwten en de mais. In het midden de champignons, de paprika en de courgette. Rechts de tofu. Onderaan links de gesneden ajuin en rechts het tomatenmengsel.

Bereiding

Doe twee theelepels kokosolie in een grote pan, desnoods een wokpan, want er moeten veel groenten bij. 😉

Bak daarin eerst de ui in tot die glazig is en doe er dan de rest van de groenten bij. Bak voor 5 minuten en regelmatig door.

Voeg dan het tofu gehakt toe en roer goed om.

Doe er dan je tomatenmengsel bij, en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan je kikkererwten en mais er aan toe, samen met de 2 theelepels esdoornsiroop, 2 theelepels komijnpoeder en 1 theelepel cayennepeper.  Als je, zoals ik 😉 , het wat pikanter wil, kan je altijd wat meer cayennepeper eraan toevoegen! Of als je het wat milder wilt, vroeg je gewoon iets minder cayennepeper toe. Laat nog ongeveer 5 minuutjes sudderen op middelhoog vuur. 

Haal de buitenste bladeren van de krop sla weg, want die zijn niet zo proper. Haal dan de grootste bladeren van de krop, spoel ze af en droog goed af. Leg ze op je bord, en schep er wat vulling in. Als er niet teveel in schept, kan je zijn normaal gezien met één hand opeten. Ik heb dit niet gedaan, zoals jullie kunnen zien 😀 .

Smakelijk!

2 gedachten over “Kleurrijke wraps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s