Vegetarische balletjes en groenten uit de oven

Tussen al die feestdagen en het uitgebreid eten door, heb ik persoonlijk wat meer nood aan iets licht en gemakkelijk, zeker voor ’s avonds. Maar wel nog steeds iets van comfort food. Of toch iets wat er op lijkt en het liefst ook wel wat gezonder 😉 .

Omdat ik al heel moe ben van al die dagen, kies ik ook nu weer voor een ovenschotel. Nu één met heel veel groenten, waaronder mijn favoriete herfstgroente: pompoen. En je moet geen schrik hebben, bijna alle groenten komen gewoon uit de diepvries 😉 .

Ik heb dit recept aangepast van Chickslovefood en er nog meer groenten en kruiden aan toegevoegd. Dit is ook één van mijn favoriete mealprep recepten. Je werkt de ovenschotel volledig af en wanneer je het dan wilt eten, zet je het nog een paar minuten in de microgolfoven.

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

 • 400 g spruiten (ongekookt, diepvries)
 • 4 rode uien (of uit diepvries, al gesneden)
 • 400 g pompoenblokjes (ongekookt, diepvries)
 • 500 g voorgekookte rode biet (of hoeveel er in één verpakking zit)
 • paar blaadjes salie
 • 400 vegetarische balletjes. Ik heb falafel gebruikt.
 • handje platte peterselie, ongeveer 10 takjes (of uit de diepvries)
 • 200 mL Griekse yoghurt
 • een scheutje citroensap
 • peper en zout

En voor de rest?

 • snijplank met pinnen
 • antislipmat
 • ovenschaal
 • bakpapier

Bereidingstijd?

 • 10 minuten voorbereiding
 • 20 minuten oven

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200° C.

Steek dan de spruiten eventjes in de microgolfoven, zodat een klein beetje ontdooien. Dan kan je ze makkelijker halveren. Dat doe je door ze op een snijplank met pinnen te prikken. (Of je kan ze gewoon heel laten 😉 )Vervolgens snij je de rode biet en de rode ajuinen in partjes.

Leg een bakpapier in een bakplaat, en leg de spruitjes de rode ui en de pompoenblokjes erover. Doe er de salie, peper en zout bij en zet dan voor 15 minuten in de oven.

In die tijd kan je de Griekse yoghurt, samen met de peterselie, het citroensap en een beetje peper en zout goed mengen, in een kommetje op je antislipmat. Als je peterselie takjes gebruikt, knip je ze in stukjes boven het kommetje. 

Als het kwartier om is, doe de je er de vegetarische balletjes en de rode biet bij.  Eventueel pas je de temperatuur van de oven aan, volgens de aanwijzingen op de verpakking van de vegetarische balletjes. Zet de ovenschaal dan nog 7 à 8 minuten in de oven. 

Serveer met Griekse yoghurtsaus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s