Paprika’s snijden

In blokjes of reepjes

Je prikt de paprika vast op de pinnen van je snijplank, met het kroontje of hoedje naar boven.

Daarna snij je met een scherp mes de vier zijden eraf, het liefst met zo weinig zaadlijsten en pitjes er aan. En anders snij je die er nadien af.

Dan heb je enkel nog het hoedje en de onderkant van de paprika over. Haal paprika van de prikkers en snij de zaadlijsten er helemaal af. Als dat niet goed lukt, spoel je de pitjes even af.

Dan heb je de keuze: ofwel snij je de stukken paprika’s verder met het mes of je steekt ze in de Nicer Dicer.

Mes: Als je ze verder met het mes wilt snijden, steek je de stukken weer op de pinnen met de schil naar boven. Dan geraak je er het makkelijkste door. Zo snij je de stukken in de gewenste grootte en vorm.

Nicer Dicer: Eerst snij je paprika nog eens in kleinere stukken zodat ze in de Nicer Dicer passen.  Vervolgens leg je ze stuk per stuk op de Nicer Dicer met de schil naar beneden. En dan doet de Nicer Dicer het werk voor jou.

Tegenwoordig vind je al een groot aanbod aan gesneden paprika’s in de supermarkten, zowel bij de verse groenten als in het diepvriesvak.

Gehalveerde paprika’s

Wil je de paprika’s enkel halveren, bijvoorbeeld om ze te vullen,  dan prik je ze vast op je snijplank met de zijkant naar boven en snij ze in de lengte volledig door. Daarna haal je alle zaadlijsten en pitten eruit.

Gevulde paprika’s

Als je ze volledig wilt vullen dan prikje ze vast op je snijplank met de zijkant naar boven en snij je ongeveer 1 à 2 cm onder het kroontje af, afhankelijk van de grootte van de paprika’s. Daarna haal je de zaadlijsten en de pitten eruit. Je kan de paprika dan eventueel terug even vastprikken met de onderkant. En dan zijn ze klaar om te vullen!

Veel succes!

4 gedachten over “Paprika’s snijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s