Antislipmat

Als je maar één hand kan gebruiken, is een antislipmat écht onmisbaar!

De antislipmat zorgt ervoor dat je bord niet verschuift tijdens het eten. Maar ook dat je snijplank niet verschuift tijdens het snijden, dat je blikken blijven staan wanneer je ze opent en dat je kommen niet wegvliegen als je erin een roert 😛  En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van wanneer ik een antislipmat gebruik. Als je mijn blog een beetje kent, weet je dat ik dat bijna altijd gebruik.

Er zijn twee types antislipmatten die ik gebruik: 

1) OYOY – Dun, flexibel en mooi. 

Deze antislipmatten gebruik ik als placemat om op te eten. Ze zien er niet uit als antislip, waardoor het niet opvalt als iedereen er zo een heeft. Ze bestaan in verschillende toffe motieven. De OYOY antislipmatten kunnen ook beter tegen warme temperaturen. Ik ben fan!

Voorbeeld van verkooppunt en antislipmat: https://www.bol.com/be/nl/p/oyoy-dotto-placemats-bruin-grijs-siliconen-45-x-34-cm-set-van-2/9300000083059282/?bltgh=qcPznkhzD5zQ9ZgLQ-JLbQ.2_11.14.ProductTitle

Alle OYOY placemats op bol.com: https://www.bol.com/be/nl/s/?searchtext=oyoy%20placemat&suggestFragment=oyoy%20pl

2) DYCEM – Dik, stevig en niet zo aantrekkelijk.

Deze antislipmatten zijn voor mij puur functioneel. Ik heb deze via mijn ergotherapeut besteld, niet zolang na mijn infarct. Ze zijn heel degelijk en stevig.

Een nadeel is dat ze niet goed tegen warmte kunnen. Als je deze antislipmat in de vaatwasser steekt of met te warm water afspoelt, krult de mat op en gaat ze bol staan. Hierdoor wordt het moeilijk om er nog dingen stevig op te leggen.

Voorbeeld van verkooppunt en antislipmat: https://www.bol.com/be/nl/p/antislip-placemat-siliconen-onderlegger-rood-tafelgerei/9300000035713114/?bltgh=lBz6yfjSWTz30Jlqv5xMIw.2.7.ProductImage

Wat ook een mogelijkheid is, is herbruikbaar bakpapier van siliconen. Ik heb dat nog niet gebruikt, dus daar heb ik nog geen review over 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s