Een blik openen

Er zijn verschillende manieren om éénhandig een blik te openen.

Met de One Touch blikopener

Dit is de simpelste manier: zet de blikopener op het blik, dan druk je gewoon op de knop en wacht je tot als hij klaar is.

Deze blikopener kan je gebruiken voor (bijna) alle ronde blikken of ze nu een ringetje hebben of niet. Bij sommige ronde blikken lukt het mij echter niet om deze blikopener te gebruiken, vooral als het hele kleine blikjes zijn.

Met de multi opener of de ring blikopener

Als je die wil gebruiken, zet je best het blik op een antislipmatje of je houdt het blik met je mindere hand tegen. Je schuift het haakje onder de ring en gebruikt de blikopener eigenlijk als een soort hefboom, tot als het deksel er (bijna) volledig af is.

Met een manuele blikopener

Ik heb er voorlopig nog niet voldoende kracht in mijn rechterhand om de blikopener te kunnen tegenhouden, maar ik weet wel hoe je het zou kunnen doen. Je klikt met je betere hand de blikopener vast in het blik. Dan neem je de blikopener over in je mindere hand, als je daar kracht genoeg voor hebt tenminste (ik dus nog niet 😉 ), en dan draai je het blik open met je dominant had.

Met je vingers

Dan gebruik je ook best een antislipmatje en, als dat gaat, je mindere hand. Je steekt je wijsvinger onder de ring en je gebruikt je duim als hefboom.

Of je trekt met duim en wijsvinger en je gebruikt je andere vingers als hefboom.

Succes!

6 gedachten over “Een blik openen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s